De voordelen van een robotmaaier - Gardant

10 redenen om nú een robotmaaier te kopen:

1. Meer vrije tijd

Het grootste nadeel van gras is dat u veel tijd kwijt bent aan maaien. Tijdens het hoogseizoen bent u verplicht het gazon wekelijks één of meerdere keren te maaien. U bent al snel een paar uur per week bezig met het onderhouden van uw gazon. De robotmaaier kan dit werk voor u uit handen nemen.

U hoeft niet langer meer tijd te verspillen aan het maaien van uw gazon. De tijd die u hieraan kwijt was, kan u nu besteden aan andere dingen. U kan bijvoorbeeld lekker van uw tuin gaan genieten terwijl de robotmaaier al het werk doet.

2. Gemak

U hoeft u nooit meer druk te maken over wanneer u precies het gras gaat maaien. Het gebruiksgemak staat met een robotmaaier op één. Dit betekent dat u kan instellen wanneer de robot het gras voor u automatisch gaat maaien.

In het hoogseizoen kan u bijvoorbeeld instellen dat het gras dagelijks of meerdere keren per week gemaaid wordt. Uw gazon blijft zo netjes kort en goed onderhouden. Daarbij stelt u zelf in op welke tijden het gazon gemaaid wordt. Dit kan u bijvoorbeeld in de avond doen als de kinderen op bed liggen en niet meer op het gazon spelen. U geeft zelf aan welke tijden het beste uitkomen.

Bent u slecht ter been? Dan wordt het steeds lastiger om zelf het gras te maaien. Een robotmaaier geeft dan ook gebruiksgemak. U hoeft niet meer de grasmaaier uit de schuur te trekken om het gras te maaien. U kan blijven genieten van een prachtig strak gazon zonder dat u zelf het gras hoeft te maaien.

3. Beter gras

De meeste mensen denken dat een robotgrasmaaier vooral een gadget is om het leven makkelijker te maken. Maar in de praktijk blijkt dat een robotmaaier ook een stuk beter is voor uw gazon.

U kan ervoor kiezen om de robot elke dag uw gazon te onderhouden. Normaal zou u hier zelf geen tijd voor hebben. Door het gras elke dag te onderhouden blijft het gezond en sterk. U zal zien dat uw gazon in een veel betere conditie komt.

Nog een reden waarom uw gazon er beter van wordt, is dat de robotgrasmaaier uw gras gaat mulchen. Mulchen betekent dat het gemaaide gras versnipperd wordt en over het gazon verspreid wordt. De kleine stukjes gras vormen een natuurlijke dagelijkse bemesting van uw gazon.

Door te mulchen wordt uw gazon niet alleen bemest, maar verdampt ook het vocht minder snel. Uw gazon krijgt zo een natuurlijke bescherming tegen de droogte.

Download de Grasbrochure>>

4. Mos verdwijnt

Een groot nadeel van een gazon is dat u al vrij snel last krijgt van mos. Vooral op de plekken waar wat meer schaduw in de tuin is. Het verwijderen van mos kost redelijk wat tijd. In periodes met veel regen moet u soms vaak bezig zijn om mos met de hand te verwijderen.

Een robotmaaier zorgt ervoor dat u geen last meer heeft van mos. Dit komt doordat uw gazon regelmatig gemaaid wordt. Zeker als er dagelijks gemaaid wordt en mulching wordt toegepast. Hierdoor ontstaat er geen mos meer in het gazon.

We adviseren wel om uw robotgrasmaaier frequent in te stellen als u mos en zelfs onkruid wilt voorkomen. U zal merken dat uw gazon er hierdoor veel beter uit gaat zien.

Download de Grasbrochure>>

Tijdbesparend, milieuvriendelijk, kortom de beste investering!

5. Geen geluidsoverlast

Klagen uw buren regelmatig over uw oude benzine grasmaaier? Dit is niet zo gek want een benzine grasmaaier produceert al snel 100 DB. Dit kan flink wat geluidsoverlast geven. Vooral als u een paar uur per week bezig bent met het maaien van uw gras.

Een robotgrasmaaier is aanzienlijk stiller in vergelijking met een benzine grasmaaier. Gemiddeld produceert een robotgrasmaaier 60 DB aan geluidsoverlast. Dit is net zo hard als het geluid van uw eigen stem als u in de tuin aan het praten bent.

Doordat uw robot minder geluid produceert, hoeft u niet bang te zijn om deze in de avond aan te zetten. U zal de kinderen van de buren er niet mee wakker maken. Uw buren zullen dus ook blij zijn met uw investering in een robotgrasmaaier.

6. Milieuvriendelijk grasmaaien

Maait u het gras nog met een benzine grasmaaier? Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu. De uitstoot van uw grasmaaier is vrij hoog. Daarnaast vervuilt uw eigen benzine grasmaaier de bodem van uw tuin. Bodemvervuiling kan op den duur voor een slecht gazon gaan zorgen en is schadelijk voor uw eigen gezondheid.

Als u kiest voor een robotgrasmaaier, dan komen er geen schadelijke stoffen meer vrij. De grasmaaier werkt volledig elektrisch en laadt zichzelf op. Als de grasmaaier klaar is met z’n taken, dan keert hij zelf terug naar het oplaadpunt. Hier sluit hij zichzelf weer aan om zich op te laden. Dit maakt de robotgrasmaaier een milieuvriendelijk alternatief voor de benzine grasmaaier.

Natuurlijk kan u ook voor een elektrische grasmaaier kiezen in plaats van een robotmaaier. Het nadeel van een elektrische grasmaaier is dat u telkens met uw kabel in de knoop raakt. U moet bovendien uitkijken dat u hier niet overheen gaat tijdens het maaien. Daarnaast is de kabel soms niet lang genoeg om uw complete tuin te maaien. De automatische robotmaaier werkt gelukkig op een accu en is volledig draadloos. U heeft geen last meer van de kabels.

7. Strak gazon

Met een gewone (benzine) grasmaaier wordt het gras in uw tuin vrijwel altijd in banen gemaaid. Helaas blijven deze banen zichtbaar, vooral als u het gazon telkens op dezelfde manier maait. Een robotgrasmaaier maait echter een willekeurig patroon in uw gazon. Dat is een groot voordeel. Op deze manier krijgt u geen zichtbare banen, maar een strak tapijt.

Een extra pluspunt is dat uw robotgrasmaaier het gras vrij kort houdt. Doordat het gras kort gemaaid is, blijft het netjes overeind staan. Er ontstaat ook geen spoor van liggend gras omdat er slechts een klein stukje afgehaald wordt.

Het eindresultaat van de robotgrasmaaier ziet er dus beter uit, dan dat u zelf aan de slag gaat met een andere maaier om uw gazon wekelijks te maaien. Uw gazon wordt eindelijk een mooi groen tapijt zonder lelijke banen.

8. Beveiligd tegen diefstal

Bent u bang dat uw robotgrasmaaier uit de tuin gestolen wordt? Gelukkig is uw robot hiertegen beveiligd. Als eerste werkt de robot niet zonder de bijbehorende pincode. Een dief zou niets aan uw robot hebben. Daarnaast zit er een ingebouwd alarm in, dat afgaat als iemand de robot probeert mee te nemen.

Sommige robotgrasmaaiers zijn voorzien van een GPS systeem. Met dit systeem kan u de robot weer terugvinden mocht deze gestolen zijn. Het is hierdoor vrijwel zinloos voor een dief om uw robotgrasmaaier te stelen. U hoeft hier dus absoluut niet bang voor te zijn.

9. Veiligheid

Natuurlijk wilt u niet dat er iemand gewond raakt doordat u gebruik maakt van een robotgrasmaaier. Een robot beweegt uit zichzelf en een mens kan daardoor minder snel ingrijpen als er bijvoorbeeld een kindje op het gazon speelt. Gelukkig is hierover nagedacht door de makers van de robot.

Elke robotgrasmaaier is standaard uitgerust met minimaal 3 sensoren. Deze sensoren geven informatie over de omgeving door aan de robot. Als eerste ziet de robot met een sensor bijvoorbeeld als er sprake is van een helling. Als de helling te steil is, krijgt hij deze informatie door en keert hij terug.

De robot heeft ook een optil- en kantelsensor. Als iemand de robotgrasmaaier optilt, stopt hij direct met maaien. Zo kan u zich niet verwonden aan de scherpe messen. Dit gebeurt ook als de robot gekanteld wordt. U kan zo in theorie niet bij bewegende messen komen.

De laatste sensor is een zogenaamde botssensor. U kan dit vergelijken met een paar voelsprieten. Hiermee voelt de robot dat er iemand of een voorwerp in de buurt staat. De robot keert dan direct om en gaat een andere richting op om te maaien.

10. Bespaar geld met een robotgrasmaaier

Als u nog met een benzine grasmaaier maait, dan kan u flink wat geld besparen met een robotgrasmaaier. U hoeft namelijk geen dure benzine meer te kopen. Uw robot maakt gebruik van elektriciteit en is milieuvriendelijk. Daarnaast is het onderhoud van een robotmaaier minder arbeidsintensief dan onderhoud van een loopmaaier of een zitmaaier.

U vergeet ook nooit meer uw robot op te laden want dit regelt hij helemaal zelf in uw eigen tuin. Het stroomverbruik is minimaal bij de robotgrasmaaier. U hoeft dus niet bang te zijn dat u veel stroom verbruikt door de investering in een robot.