Beste robotmaaier 2021 - Gardant

Wat is de beste robotmaaier?

Een robotmaaier bespaart u tijd en geld.  Er is echter wel een groot verschil in de levensduur en kwaliteit van robotmaaiers. Bij de aanschaf van een robotmaaier is het daarom van belang daar goed op te letten.

Soms lijkt een robotmaaier op papier perfect, maar vallen het resultaat en de kwaliteit in de praktijk tegen of krijgt u slechte garantie- en servicevoorwaarden.
Het is daarom belangrijk om vooraf te kijken waar u precies op moet letten. U weet zo precies wat u in huis haalt. Let in ieder geval op onderstaande aspecten bij het vinden van de beste robotmaaier:

Gazonoppervlakte en capaciteit van de maaier
Garantievoorwaarden
Prijs-kwaliteitsverhouding
Technische prestaties
Bedieningsgemak
Ervaring en innovatie vanuit de fabrikant

Gardant heeft in de afgelopen jaren een groot aantal maaiers getest en kan u onderstaande maaiers aanbevelen als beste maaiers.

Stihl robotmaaiers

Bij Gardant hebben we verschillende tests met diverse merken en modellen uitgevoerd om de beste robotmaaiers te selecteren. Zo weten we precies welke robots het beste werken voor onze klanten. De robotmaaiers van het merk Stihl komen daar als beste uit.

Stihl levert kwalitatief uitstekende robotmaaiers en is pionier op het gebied van robotmaaiers. Ze heeft lang ervaring in het maken en produceren van robotmaaiers. In de praktijk merk je dit direct aan de goede prestaties die de maaier neerzet.

Stihl investeert nog steeds in de ontwikkeling van nieuwe innovatieve robotmaaiers. Een goed voorbeeld hiervan is de Stihl 522C die dit jaar leverbaar wordt. Deze robotmaaier is voorzien van o.a. Direct Drive Home functionaliteit, GPS lokalisatie, slimme huisintegratie en een iMOW App.

Nog een reden waarom wij tevreden zijn over Stihl is het uitstekende service- en garantiebeleid. Als er iets mis is met de robotmaaier komen ze altijd met een oplossing en wordt de garantie op een professionele manier afgehandeld.

De beste robotmaaier kost geld

Het enige minpunt dat wij kunnen bedenken bij Stihl is de prijs. Deze is echter wel markconform en vergelijkbaar met merken als Husqvarna en Robomow. Daar staat wel tegenover dat u er een hoop voor terug krijgt. De kwaliteit en prestaties zijn in verhouding beter dan bij andere merken en u krijgt een uitstekende garantie erbij.
In de praktijk zien we ook dat de robotmaaiers van Stihl een langere levensduur hebben vergeleken met vergelijkbare modellen. U heeft dus langer plezier van uw nieuwe robotmaaier. Met als resultaat dat u de investering sneller terugverdient.
Een extra pluspunt is het gebruiksgemak. Via het display of een speciale app kan u met uw smartphone uw robot bedienen en inplannen. U kan zo extra maaibeurten inplannen of aangeven op welke dagen en tijden van de week uw robot aan de slag mag.
Bent u benieuwd welke robotmaaier geschikt is voor uw tuin? Wij kunnen u hierin uitstekend adviseren. Dit is namelijk afhankelijk van het formaat van uw gazon en de inrichting van uw tuin. Een aantal robotmaaiers hebben wij hieronder al voor u op een rijtje gezet.

De beste robotmaaiers voor u op een rijtje

Beste robotmaaier vanaf 2500 m2 gazon

Heeft u een extra groot gazon van 2.500 m2 tot 5.000 m2? Dit is geen enkel probleem voor de Stihl 632P of 632PC. Dit zijn de beste robotmaaiers voor grote gazons. De robots zijn uitgerust met diverse sensoren om het maaien eenvoudiger te maken. Het gras wordt standaard tussen de 20 en 80 mm hoogte gehouden afhankelijk van uw eigen instellingen. Het afstellen van de robot doet u eenvoudig zelf via het bedienpaneel of een app. U geeft hiermee precies aan wanneer het gras gemaaid wordt en op welke tijdstippen. De robot is volledig automatisch en regelt alles zelf. Zo laadt hij zichzelf op bij het basisstation waaruit hij vertrekt om het gras te maaien. Na afloop keert hij weer netjes terug. Bij de installatie geeft u met begrenzingsdraad eenvoudig aan waar uw gazon ligt. Zo weet de robotmaaier precies waar hij moet maaien. U hoeft het gemaaide gras na afloop ook niet meer op te ruimen. De robot recyclet automatisch het gras tot bemesting en bemest het gras ermee. Zo wordt uw gazon automatisch volledig verzorgd met één van de beste robotmaaiers van dit moment. De robot is uiteraard ook voorzien van diverse sensoren zoals een anti diefstal, regen, optil, val en heuvel detectie. Hierdoor weet de robot alles over uw gazon en tuin. Daarnaast detecteert hij voorwerpen en huisdieren en gaat hij hier netjes omheen. Dankzij een ingebouwde GPS sensor (bij de Stihl 632PC) weet u ook precies waar uw maaier zich bevind. Heeft u uitzonderlijk hoog gras? Dan kan de robotmaaier een turbo modus gebruiken. Hiermee wordt zelfs het hoogste gras weer netjes kort gemaaid. Daarna zal de robot automatisch uw gazon in de perfecte staat onderhouden.