Gazon herstellen - Gardant

Gazon herstellen en renoveren

Uw gazon kan om verschillende redenen zo slecht zijn geworden dat normaal onderhoud en verticuteren en bijzaaien niet meer voldoende zijn. Vaak zijn mos en onkruid belangrijke redenen, maar ook verzakkingen, ziekten of verkeerde grassoorten.

Het is dan tijd voor renovatie van uw gazon. Daarbij kunt u kiezen voor renovatie van de huidige grasmat of volledige renovatie met vervanging van het gazon.  In alle gevallen wordt u volledig ontzorgd door Gardant en voeren we de renovatie van A-tot-Z voor u uit. Zodat u weer kunt genieten van een mooi en strak gazon.

Volledige vervanging van gazon

Het voordeel van vervanging is dat we bij vervanging de bodem goed kunnen bewerken wat de kwaliteit van uw gazon aanzienlijk verbeterd. De ondergrond kan bovendien ook geëgaliseerd worden.

Bij vervanging worden de volgende stappen uitgevoerd:
Verwijderen van grasmat met zodensnijder
Bewerking van de huidige ondergrond
Klaarmaken en verrijking ondergrond
Inzaaien met machine of leggen graszoden.

Onderdeel is altijd het bemesten met onze speciale biologische organisatie mest, waar wij zeer goede resultaten mee behalen. Deze organische mest zorgt voor veel bodemleven en werkt zeer lang en effectief.

Renovatie van de huidige grasmat

Renovatie is goedkoper dan vervanging, maar zal ook minder resultaat hebben. Ook de bodemdichtheid en mogelijke afwijkingen zoals verzakkingen blijven (grotendeels) aanwezig.

Bij renovatie worden de volgende stappen uitgevoerd:
Verticuteren
 Beluchting
Bezanding
 Doorzaaien
 Bemesting

Bemesting gebeurt met onze speciale biologische organisatie mest, waar wij zeer goede resultaten mee behalen. Deze organische mest zorgt voor veel bodemleven en werkt zeer lang en effectief.